Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

KDE Plasma Media Center 1.0 Yayınlandı 35053505 GÖRÜNTÜLEME

22.3.2013

Açık Kaynak

Rserit

KDE geliştiricileri Plasma Media Center’ın (PMC) ilk sürümünü bir gün önce yayımladı. Plasma Media Center masaüstünde kullanılmak üzere tasarlanılmış ve geliştiricilere göre PMC üzerinde kullanıcılar bir çok faaliyeti rahatlıkla ve kolay yoldan gösterebilecek. Örneğin video izlemek için, müzik dinlemek için, fotoğraf koleksiyonlarını taramak için ve PC, tablet, netbook gibi cihazlarda kullanıcılara güzel bir arabirim sunmayı amaçlamakta.

Plazma Media Center 1.0 ortamı için yerel dosya sistemi göz işlevselliği içerir. Bunların yanında Flickr, Google Picasa gibi çevrim içi kaynaklardan fotoğrafları görüntülemek için ve sırayla veya rastgele çalınabilir çalma listesi oluşturmak için kullanılabilir.

PMC, mevcut kullanıcıların sistem üzerinde tüm dosyalara en kolay yoldan erişmek için yardımcı olacaktır. KDE Masaüstü Arama sistemi de bu sisteme entegre edilmiştir. Bunların yanında geliştiriciler PMC’ye özel eklenti geliştirmek için kullanılabilecek bir altyapıya sahip olduklarının işaretini veriyorlar.

KDE geliştiricileri PMC kullanıcı arayüzü için Google+ üzerinde galerisi ve YouTube üzerinde masaüstü ve tablet kullanıcıları için arayüz videolarını kullanıcılara sundu. Plasma Media Center hakkında daha fazla bilgi KDE Community’de bulunabilir. Geliştiriciler KDE bug tracker üzerinde PMC için özellik isteklerini sunacak.



Plazma Media Center 1.0 KDE kod havuzunu, kaynak kodunu projenin yükleme sunucuları üzerinde burada bulabilirsiniz, mevcut Fedora ve Ubuntu versiyonları için talimatlar burada verilmiştir.  

Yazılım GPLv2 altında lisanslanmıştır.

Kaynak:
KDE

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4234

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3809