Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Multimedya için yeni Linux araçları mı yoksa Mac OS X mi? 22692269 GÖRÜNTÜLEME

28.1.2013

Açık Kaynak

Rserit

Linux'ta video düzenleme denilince hayal kırıklığı oluyor. Ama OpenShot Video Editor gelecek için bir umut işareti. Cinelerra gibi yazılımlar beklenen için performansı yeterli olmuyor. Bütün bunlar Linux üzerinde çok fazla video düzenlemenin olmadığını da gösteriyor. Ancak bazı güzel şeyler var.

Gerekli podcastleri düzenleyecek, mevcut kaydedilen dosyalar üzerinde çok fazla oynama imkanı sunabilecek yazılımlar Mac OS X ya da diğer işletim sistemleri üzerinde sunulmaktaydı. Multimedyacılar da genellikle onları kullanır, Linux üzerinde ise "Video düzenleme berbat!" gibi söz öbekleri sarf ederlerdi.

Yaptığımız küçük bir araştırma bizleri yanıltmadı ve genel ihtiyacı karşılayabilecek ya da umut verebilecek bir yazılım üzerinde durduk. OpenShot Video Editor'den bahsediyoruz. Yeni sürümlerinde gerçekten umut vaad ettiğini göstermektedir.

Genel ihtiyaçları şöyle sıralayacak olursak:

  • Çoklu HD formatları ve kodekleri için geniş destek.
  • Video efektleri ve bindirmeleri, geçişler yerleşik Stellar.
  • Belirme (ses ve video) ve başlıklar.
  • Kolay kullanımlı arayüz.

Artık video düzenlemek için Windows veya Mac kullanma zorunluluğu kalkacak gibi gözüküyor. Geçişler için veya bir kaç efekt için çalışmalarınızı Linux üzerinde de yapabileceğinizin sinyallerini OpenShot vermekte. Ileriki sürümlerinde de takipte olup, ne kadar geliştiğine göz atacağız.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4244

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3821